Filmnieuws

Oscar nominaties | Universal Pictures

Gisteren zijn de Academy of Motion Picture Arts and Sciences nominaties voor de 94e Oscaruitreiking bekendgemaakt.

Nu de nominaties bekend zijn, stemmen de leden van de Academy van 17 t/m 22 maart a.s. definitief. De Oscaruitreiking vindt in fysieke vorm plaats op 27 maart a.s. in het Dolby Theatre in Hollywood & Highland en wordt live uitgezonden op ABC in de Verenigde Staten.

In de categorie Beste Film treedt dit jaar een nieuwe regel in werking die zal resulteren in standaard 10 genomineerden; voorheen vereiste de regel een minimum van vijf nominaties en maximaal 10. Door de aanpassing zou een breder scala aan films kans maken op de hoofdprijs.

Belfast is genomineerd voor maar liefst zeven Oscars, waaronder voor Beste Film. Licorice Pizza en No Time To Die hebben drie nominaties gekregen. Cyrano heeft een nominatie gekregen voor Costume Design en House Of Gucci voor Make-up en Hairstyling. Sony’s Spider-Man: No Way Home heeft een nominatie gekregen voor Beste Visual Effects.

Zie hieronder de categorieën waar de Universal & Sony films voor zijn genomineerd.

Belfast (7)
Beste Film
Beste Regisseur – Kenneth Branagh
Beste Actrice in een bijrol – Judi Dench
Beste Acteur in een bijrol – Ciaran Hinds
Beste Originele Song
Beste Scenario (Original Screenplay)
Beste Geluid

Licorice Pizza (3)
Beste Film
Beste Scenario (Original Screenplay)
Beste Regisseur – Paul Thomas Anderson

No Time To Die (3)
Beste Geluid
Beste Originele Song
Beste Visual Effects

Cyrano (1)
Beste Kostuums

House Of Gucci (1)
Beste Make-up en Hairstyling

Spider-Man: No Way Home (1)
Beste Visual Effects

Lees hier het volledige artikel in Deadline.