Filmnieuws

The Godfather | 50th Anniversary première

Regisseur Francis Ford Coppola en acteurs James Caan en Tania Shire waren afgelopen dinsdag aanwezig bij de première van THE GODFATHER ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de film. Ook was er een bijzondere ceremonie waarbij de straat bij het Paramount Theater in Hollywood vernoemd werd naar de befaamde regisseur.

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Francis Ford Coppola’s meesterwerk
THE GODFATHER brengt Paramount de film deze week tijdelijk terug op het grote doek.

Coppola’s meesterlijke verfilming van het boek van Mario Puzo beschrijft de opkomst en ondergang van de familie Corleone en wordt terecht gezien als een van de belangrijkste filmtrilogieën uit de filmgeschiedenis. In aanloop naar het 50-jarig jubileum van de oorspronkelijke release van de eerste film op 24 maart 1972 besloten Paramount en Coppola’s productiebedrijf American Zoetrope alle drie de films in een tijdsbestek van drie jaar nauwgezet te restaureren.

Bekijk hier de trailer.

THE GODFATHER – 50th ANNIVERSARY draait deze week in de bioscoop. Zie onderstaande link voor deelnemende bioscopen.
Voor meer informatie: TheGodfather50.nl
#TheGodfather50

Francis Ford Coppola greeting

Speciaal voor het 50-jarig jublileum heeft Francis Ford Coppola een greeting ingesproken.
Bekijk de greeting hier.

Aanvullende informatie

Bekijk hier meer informatie over de restauratie van de films en bekijk hier vijftig film facts over The Godfather films.