Trailer Alerts

Ambulance (2022)

In AMBULANCE, de spectaculaire thriller van regisseur en producent Michael Bay maken we kennis met Will (Emmy-winnaar Yahya Abdul-Mateen II, Candyman, The Matrix Resurrections), een onderscheiden veteraan die hard geld nodig heeft om de ziekenhuiskosten van zijn vrouw te betalen. Tegen beter weten in keert hij zich tot zijn pleegbroer Danny (de voor een Oscar genomineerde Jake Gyllenhaal, Zodiac, Spider-Man: Far From Home). De charismatische beroepscrimineel doet hem een voorstel: de grootste bankoverval in de geschiedenis van Los Angeles met een buit van $32 miljoen. Omdat het leven van Wills vrouw op het spel staat, kan hij niet weigeren.

Maar tijdens de ontsnapping gaat het vreselijk mis. De wanhopige broers kapen een ambulance met aan boord verpleegkundige Cam Thompson (Eiza González, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, Baby Driver) en een agent die vecht voor zijn leven. Tijdens een razende achtervolging waar geen eind aan lijkt te komen, proberen Will en Danny aan de massaal uitgerukte politie te ontkomen, terwijl ze hun gijzelaars in leven moeten houden en ze hun best doen om elkaar niet te vermoorden. Het loopt uit op de meest krankzinnige ontsnappingspoging die ooit in LA heeft plaatsgevonden.

AMBULANCE is geproduceerd door Michael Bay, p.g.a., Bradley J. Fischer, p.g.a. ( Zodiac, Shutter Island) namens New Republic Pictures, James Vanderbilt ( Zodiac, Scream (in 2022)) en William Sherak ( Ready or Not, Scream (in 2022)) namens Project X, en de voor een Oscar genomineerde Ian Bryce ( Transformers-franchise, Saving Private Ryan).

Het scenario is geschreven door Chris Fedak ( Prodigal Son, Chuck) en gebaseerd op de oorspronkelijke treatment film en scenario van de Deense film Ambulancen van Laurits Munch-Petersen en Lars Andreas Pedersen uit 2005.

AMBULANCE draait vanaf 23 maart a.s. alleen in de bioscoop, ook in IMAX, Dolby Cinema, ScreenX en MX4D.