Filmnieuws

Ambulance | Internationale vertoningen in Londen, Berlijn en Parijs

UK PREMIERE AMBULANCE
IN AANWEZIGHEID VAN REGISSEUR EN CAST

24 maart 2022 vond de UK premiere van AMBULANCE plaats, in het Odeon Luxe Leicester Square in Londen. Regisseur Michael Bay, producent Brad Fischer en acteurs Jake Gyllenhaal, Yayha Abdul-Mateen II en Eiza Gonzalez waren hierbij aanwezig.

Vanuit verschillende Europese landen waren content creators uitgenodigd om dit bijzondere evenement bij te wonen en namens Nederland was dit video creator Kwebbelkop / Jordi van den Bussche.

AMBULANCE draait nu alleen in de bioscoop, ook in IMAX, Dolby Cinema, ScreenX en MX4D.

Bekijk  hier de trailer.
Voor meer informatie: AmbulanceFilm.nl
#AmbulanceMovie

Eerder deze week vonden er speciale vertoningen plaats in aanwezigheid van de regisseur en de cast in Parijs en Berlijn.

FEATURETTE A LOOK INSIDE

Bekijk hier de nieuwe featurette A Look Inside van AMBULANCE waarin de crew en cast vertelt over het maken van deze film.

Over one day across the streets of L.A., three lives will change forever.

In AMBULANCE, de spectaculaire actiefilm van regisseur en producent Michael Bay maken we kennis met Will (Emmy-winnaar Yahya Abdul-Mateen II, Candyman, The Matrix Resurrections), een onderscheiden veteraan die hard geld nodig heeft om de ziekenhuiskosten van zijn vrouw te betalen. Tegen beter weten in keert hij zich tot zijn pleegbroer Danny (de voor een Oscar genomineerde Jake Gyllenhaal, Zodiac, Spider-Man: Far From Home). De charismatische beroepscrimineel doet hem een voorstel: de grootste bankoverval in de geschiedenis van Los Angeles met een buit van $32 miljoen. Omdat het leven van Wills vrouw op het spel staat, kan hij niet weigeren.

Maar tijdens de ontsnapping gaat het vreselijk mis. De wanhopige broers kapen een ambulance met aan boord verpleegkundige Cam Thompson (Eiza González, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, Baby Driver) en een agent die vecht voor zijn leven. Tijdens een razende achtervolging waar geen eind aan lijkt te komen, proberen Will en Danny aan de massaal uitgerukte politie te ontkomen, terwijl ze hun gijzelaars in leven moeten houden en ze hun best doen om elkaar niet te vermoorden. Het loopt uit op de meest krankzinnige ontsnappingspoging die ooit in LA heeft plaatsgevonden.

AMBULANCE is geproduceerd door Michael Bay, p.g.a., Bradley J. Fischer, p.g.a. ( Zodiac, Shutter Island) namens New Republic Pictures, James Vanderbilt ( Zodiac, Scream (in 2022)) en William Sherak ( Ready or Not, Scream (in 2022)) namens Project X, en de voor een Oscar genomineerde Ian Bryce ( Transformers-franchise, Saving Private Ryan).

Het scenario is geschreven door Chris Fedak ( Prodigal Son, Chuck) en gebaseerd op de oorspronkelijke treatment film en scenario van de Deense film Ambulancen van Laurits Munch-Petersen en Lars Andreas Pedersen uit 2005.