Film Babbels

Crush (2022)

Nieuw op Netflix

Net nieuw op Netflix is de film “Crush” waarin we Chris Decker (gespeeld door Cameron Monaghan) volgen: Chris is een miljonair techondernemer wie sinds kort gescheiden is van zijn vrouw en dochter. Op een avond, na een afwijzend telefoontje met zijn ex, ontmoet hij het mooie model Sky (gespeeld door Lilly Krug). Sky staat druipend nat (om geen aantoonbare reden) in de supermarkt naar wijn te zoeken en begint een gesprek met Chris met het lul-excuus dat ze geen verstand heeft van wijn, maar gewoon iets wil waar ze dronken van wordt (Duh? iemand?)… Chris gaat erop in en vanaf hier gaat de relatie in sneltreinvaart, hij neemt haar mee naar huis, ze hebben goed belichte en gepositioneerde seks en worden halsoverkop verliefd op elkaar.

Wanneer chris door een vreemd ongeval zijn been breekt, biedt Sky aan bij hem in te trekken en voor hem te zorgen. Een aanbod wat gretig en ondoordacht wordt aangenomen. Al snel blijkt Sky niet te zijn wie ze zich voordoet (wie zag dat nou aankomen?) en komen haar snode plannen aan het licht. Gebonden aan zijn rolstoel moet Chris vechten voor zijn fortuin en zijn leven.

Het Standaard Recept

Het gebeurt niet vaak dat ik achteraf spijt heb dat ik de film niet eerst online heb opgezocht, maar in dit geval had even browsen me een kwellende 1,5 uur kunnen besparen. De film is duidelijk een lopende-band-product waarin ze het standaardrecept gebruiken om je te laten denken dat je iets nieuws gaat kijken: Neem een bestaand script, verander wat details en de locatie, gooi een nietsvermoedende (hoop ik) beroemde acteur in de mix, meng er wat naaktscenes en veel te knappe acteurs doorheen en voilà! Weer een marginale ‘’13 in een dozijn’’ film om de massa tevreden te houden met genoeg nieuwe content op je stream site…

Niet alleen is Crush een totaal onorigineel en voorspelbaar script, je wordt ook nog eens blootgesteld aan de gedubde stem van de hoofdrolspeelster, over acteerwerk en een hoofdrolspeler die zulke domme beslissingen maakt dat je geen greintje sympathie kan opbrengen.

Werkelijk waar… De dialoog is vreselijk en soms zelfs lachwekkend in taalgebruik en het helpt niet dat de acteurs de regels vaak opdreunen alsof ze een automatische stem in een navigatieapp zijn. Lilly Krug heeft een mooi koppie, maar dit is niet genoeg om haar vreselijke acteerwerk goed te maken. En het feit dat ze haar gedubd hebben maakt het geheel alleen maar erger, alsof je naar een slechte jaren ‘’90 manga tekenfilm zit te kijken. Daarnaast hebben we Cameron Monaghan, een zeer fatsoenlijke acteur met o.a. de geweldige serie Shameless op zijn naam. Van hem verwachtte ik toch meer, maar ik vermoed en hoop dat zijn platte uitvoering van Chris Decker de schuld is van slechte regie en een vreselijk geschreven script.

Perverse Oude Malkovich

Het enige hoogtepunt van de film zijn de scenes met John Malkovich, wie de oude huisbaas van Sky speelt en vermoedt dat ze niks goeds in de zin heeft. Hij bespiedt de situatie die zich afspeelt in Chris zijn prachtige huis op de heuvel vanuit zijn smoezelige motel en bedenkt zich vooral hoe hij kan profiteren van Chris zijn perikelen. Malkovich’s uitvoering van de nare, geldbeluste en opportunistische vieze oude moteleigenaar is geweldig om naar te kijken en bewijst maar weer wat een fantastisch leuke acteur hij is. Maar helaas maakt al het goeds wat hij brengt alleen meer duidelijk hoe ontzettend vreselijk de rest van de film is.

Mijn advies? Kijk de trailer (waarin ze stomgenoeg alles weggeven wat er gebeurd in de film) en bespaar jezelf 1,5 uur…