Filmnieuws

Jurassic World Dominion – Nummer één film wereldwijd

JURASSIC WORLD DOMINION
TREKT 230.000 BEZOEKERS
#1 IN NEDERLAND

JURASSIC WORLD DOMINION draait sinds vorige week donderdag officieel in de bioscoop in Nederland. Tot nu toe heeft de film al 230.000 bezoekers getrokken wat heeft gezorgd voor een omzet van €2,8 miljoen en is hiermee de nummer één film in Nederland. Ook in de Verenigde Staten is de film met ruim $143 miljoen op nummer één geopend. Wereldwijd heeft JURASSIC WORLD DOMINION in het eerste weekend $389 miljoen opgebracht en is in 52 landen op nummer één geopend. Lees hier meer.

JURASSIC WORLD DOMINION draait nu alleen in de bioscoop in 2D, 3D, 4D, IMAX en Dolby Cinema.

Voor meer informatie: JurassicWorld.nl
#JurassicWorldDominion

Beleef deze zomer het spectaculaire einde van het Jurassic-tijdperk, waarin twee generaties acteurs voor het eerst samenkomen. Chris Pratt en Bryce Dallas Howard worden vergezeld door Oscar®-winnaar Laura Dern, Jeff Goldblum en Sam Neill in JURASSIC WORLD DOMINION, een groots en adembenemend avontuur gefilmd op diverse mooie locaties over de hele wereld.

Dominion van regisseur Colin Trevorrow, de man achter Jurassic World, speelt zich vier jaar na de verwoesting van Isla Nublar af. Dinosaurussen leven – en jagen – nu overal ter wereld. Het kwetsbare evenwicht tussen dinosaurussen en mensen zal de toekomst opnieuw vormgeven. Voor eens en altijd wordt duidelijk of de mens bovenaan de voedselketen kan blijven in een wereld die hij moet delen met de meest angstaanjagende wezens die ooit hebben geleefd.

Met JURASSIC WORLD DOMINION van Universal Pictures en Amblin Entertainment waagt de franchise van meer dan $5 miljard zich op onbekend terrein, met nieuwe dinosaurussen, spectaculaire actie en verbluffende visual effects.

De nieuwe rollen in de film worden gespeeld door DeWanda Wise ( She’s Gotta Have It), de voor een Emmy genomineerde Mamoudou Athie ( Archive 81), Dichen Lachman ( Agents of S.H.I.E.L.D.), Scott Haze ( Minari) en Campbell Scott ( The Amazing Spider-Man 2). Daarnaast zien we ook weer BD Wong als Dr. Henry Wu, Justice Smith als Franklin Webb, Daniella Pineda als Dr. Zia Rodriguez en Omar Sy als Barry Sembenè.

JURASSIC WORLD DOMINION is geregisseerd door Colin Trevorrow, die in 2015 met Jurassic World voor een wereldwijde recordopbrengst zorgde van $1,7 miljard. Het scenario is geschreven door Emily Carmichael ( Battle at Big Rock) en Colin Trevorrow naar een treatment van Derek Connolly ( Jurassic World) en Trevorrow, dat gebaseerd is op de door Michael Crichton gecreëerde personages. JURASSIC WORLD DOMINION is geproduceerd door de veelgeprezen franchise-producenten Frank Marshall p.g.a. en Patrick Crowley p.g.a. De uitvoerend producenten zijn Alexandra Derbyshire, Colin Trevorrow en de legendarische Oscar®-winnaar en bedenker van de franchise Steven Spielberg.