Filmnieuws

The Woman King | Wereldpremière Toronto International Film Festival

IN AANWEZIGHEID VAN O.A. VIOLA DAVIS, THUSO MBEDU,
LASHANA LYNCH, SHEILA ATIM EN JOHN BOYEGA

Bow down to the most exceptional female warrior to ever live.

Vrijdag 9 september jl. vond de wereldpremière van THE WOMAN KING plaats tijdens het Toronto International Film Festival in aanwezigheid van de cast en crew. Onder andere regisseur Gina Prince-Bythewood en castleden Viola Davis, Thuso Mbedu,
Lashana Lynch, Sheila Atim en John Boyega waren hierbij aanwezig.

THE WOMAN KING vertelt het bijzondere verhaal van de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey beschermden in de 19de eeuw en die bekend stonden om hun vechtkunst en heldhaftigheid. In de film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, volgen we de emotionele reis van generaal Nanisca (Oscar®-winnaar Viola Davis). Zij stoomt een volgende generatie krijgsters klaar voor de strijd tegen een vijand die hun levens dreigt te verwoesten. Sommige dingen zijn het waard om voor te vechten…

THE WOMAN KING draait vanaf 13 oktober a.s. alleen in de bioscoop.

Voor meer informatie: TheWomanKing.nl
#TheWomanKing

Lees hier het artikel van The Hollywood Reporter.