Filmnieuws

TÁR | Indrukwekkende openingsresultaten in Verenigde Staten

Afgelopen vrijdag is het psychologische drama TÁR, de eerste film in 15 jaar van regisseur Todd Field uitgegaan in de Verenigde Staten. De film opende in vier locaties in New York en Los Angeles, met een opbrengst van $ 160.000, met een gemiddelde van $ 40.000 per theater. Hiermee heeft TÁR het op één na beste gemiddelde per bioscooptheater van 2022 behaald. Ook heeft de film geweldige recensies gekregen in de Verenigde Staten en krijgt Cate Blanchett lovende reacties op haar rol van de vermaarde dirigent/componist Lydia Tár. Lees hier meer over de openingsresultaten in de Verenigde Staten.

TÁR speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek en draait om Lydia Tár, door velen gezien als een van de grootste levende componisten/dirigenten en de eerste vrouwelijke chef-dirigent van een vooraanstaand Duits orkest ooit.

TÁR werd geproduceerd, geschreven en geregisseerd door Todd Field, met in de hoofdrol Cate Blanchett als de prominente musicus Lydia Tár. De film onderzoekt de impact, de bestendigheid en de veranderende aard van macht in onze moderne wereld.

TÁR draait vanaf 2 maart 2023 in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hier de trailer.
Voor meer informatie:  TarFilm.nl
#TarMovie