Filmnieuws

TÁR | Cate Blanchett winnaar Golden Globe Award voor Best Actress

GOLDEN GLOBE AWARD BEST ACTRESS VOOR CATE BLANCHETT – TÁR

Op 10 januari jl. vond de 80e Golden Globe Awards uitreiking plaats in Beverly Hills, Californië. De presentatie werd gedaan door comedian Jerrod Carmichael. Bij de uitreiking werden prijzen uitgereikt aan de beste film- en televisieseries van 2022, gekozen door de Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Cate Blanchett heeft voor haar rol in TÁR de Golden Globe voor Best Actress in ontvangst mogen nemen.

In Nederland is de film vanaf 2 maart te zien, maar in oktober vorig jaar is het psychologische drama TÁR, de eerste film in 15 jaar van regisseur Todd Field reeds uitgegaan in de Verenigde Staten. De film heeft daar geweldige recensies gekregen en Cate Blanchett heeft lovende reacties gekregen op haar rol als dirigent/componist Lydia Tár. Hierbij een selectie van positieve recensies:

The Guardian – ★★★★★
Screenrant – ★★★★1/2
The Wrap

TÁR speelt zich af in de internationale wereld van de klassieke muziek en draait om Lydia Tár, door velen gezien als een van de grootste levende componisten/dirigenten en de eerste vrouwelijke chef-dirigent van een vooraanstaand Duits orkest ooit.

TÁR werd geproduceerd, geschreven en geregisseerd door Todd Field, met in de hoofdrol Cate Blanchett als de prominente musicus Lydia Tár. De film onderzoekt de impact, de bestendigheid en de veranderende aard van macht in onze moderne wereld.

TÁR draait vanaf 2 maart a.s. in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hier de trailer.
Voor meer informatie:  TarFilm.nl
#TarMovie