Filmnieuws

M3GAN | Bioscoophit in de Verenigde Staten

She’s more than just a toy. She’s part of the family.

Vrijdag 6 januari jl. is de nieuwe bioscoopfilm M3GAN uitgegaan in de Verenigde Staten en heeft met een omzet van $30 miljoen in het eerste weekend de beste opening voor een PG-13 horrorfilm behaald sinds A Quiet Place 2 in 2021. M3GAN is daarmee een verrassende hit geworden in de Verenigde Staten. Lees  hier meer over deze geweldige opening.

In Nederland is M3GAN op donderdag 5 januari jl. uitgegaan en ook hier is de film goed geopend. Na Nope en  A Quiet Place 2 heeft M3GAN het beste openingsweekend voor een horrorfilm behaald sinds het begin van de pandemie.

Een van de meest productieve geesten in de wereld van de horror – James Wan, de filmmaker achter de Saw-, Insidious– en The Conjuring-franchise en de producent van de Halloween-films, The Black Phone en The Invisible Man – komt nu met een verfrissende vernieuwing van het horrorgenre.

M3GAN draait nu alleen in de bioscoop.

Voor meer informatie: M3ganFilm.nl
#M3GAN

M3GAN DUIKT OP IN NEW YORK

Woensdag 4 en donderdag 5 januari jl. vond er een event plaats waarbij er een grote groep M3GAN’s op de straten van New York opdook. O.a. actrice Allison Williams (Gemma in M3GAN,  Get Out) was hierbij aanwezig. Bekijk foto’s van
het event in New York hieronder.

Nadat M3GAN op verschillende plekken in New York gesignaleerd was, dook ze vrijdag 6 januari jl. ook op voor een kort optreden in  The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, waar Allison Williams te gast was. Bekijk het interview hier.

M3GAN is een wonder van kunstmatige intelligentie, een levensechte pop die is geprogrammeerd om de beste metgezel voor een kind en de grootste bondgenoot van een ouder te zijn. M3GAN is ontworpen door de briljante speelgoedroboticus Gemma (Allison Williams uit Get Out) en kan luisteren, kijken en leren terwijl ze zich ontwikkelt tot een vriendin, leraar, speelkameraadje en beschermer voor het kind waaraan ze is gekoppeld.

Wanneer Gemma onverwachts de zorg op zich moet nemen van haar achtjarige nichtje Cady (Violet McGraw, The Haunting of Hill House), is ze onzeker over hoe ze een goede ouder kan zijn voor haar. Omdat Gemma onder grote druk staat op haar werk, besluit ze haar M3GAN-prototype te koppelen aan Cady in een poging om beide problemen tegelijk op te lossen. Een beslissing die onvoorstelbare gevolgen zal krijgen.

M3GAN is geproduceerd door Jason Blum en James Wan en geregisseerd door de bekroonde filmmaker Gerard Johnstone ( Housebound), naar een scenario van Akela Cooper ( Malignant, The Nun 2) en gebaseerd op een treatment van Akela Cooper en James Wan.

De film kent tevens rollen voor Ronny Chieng ( Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), Brian Jordan Alvarez ( Will & Grace), Jen Van Epps ( Cowboy Bebop), Lori Dungey ( The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) en Stephane Garneau-Monten ( Straight Forward).

Universal Pictures en Blumhouse presenteren een Atomic Monster-productie in samenwerking met Divide/Conquer. Uitvoerend producenten zijn Allison Williams, Mark Katchur, Ryan Turek, Michael Clear, Judson Scott, Adam Hendricks en Greg Gilreath.